In 2018 heeft Stichting Getting Up i.s.m. Gemeente Heerlen het kunstenaarsduo Pichi & Avo naar Heerlen gehaald om de voorgevel van Quatro Cinema te voorzien van een Romeinse mural. De Romeinse god die afgebeeld staat, is in fotovorm de hele wereld overgegaan. Deze mural was de eerste grote stap in het meer zichtbaar maken van het Romeinse verleden van Heerlen en vormt nu de entree voor het Romeins Kwartier Heerlen. 

Het oorspronkelijke plan was altijd al om ook de zijgevel van de bioscoop onderdeel te laten zijn van het kunstwerk. En in september van dit jaar is daad bij woord gevoegd en zijn de steigers opgebouwd. Kunstenaars James Jetlag en Yasja Ligtelijn hebben een ontwerp gemaakt dat de geschiedenis van Heerlen combineert met de filmgeschiedenis. Scenes uit de filmklassiekers Qua Vadis (1951) en Gladiator (2000) sieren nu de zijkant van Quatro Cinema. Maar er is bewust een stukje opengelaten en aan de invulling hiervan kan iedereen een steentje bijdragen.

Stichting Getting Up heeft het Nederlandse kunstenaarsduo Niels van Swaemen en Kaspar van Leek van Studio Giftig gevraagd om de filmische mural van een mooi einde te voorzien. Omdat Stichting Getting Up wil dat deze mural nog meer van de mensen van de stad wordt, is een crowdfunding opgezet. Door een (kleine) bijdrage te doen, word je ambassadeur van de schildering, de bioscoop en krijg je een plekje op de ‘wall of fame’.

Klik hier voor meer informatie over de crowdfunding

Een project van Stichting Getting Up i.s.m. Gemeente Heerlen en Heerlen Mijn Stad
Foto: Sanne Gijsbers