Vondst
27 augustus 2020 | In het veld

Dag 11 | Archeologische werkplaats Heerlen

Marthe Donders begeleidt de vondstverwerking in de tijdelijke archeologische werkplaats in het Romeins Kwartier Heerlen en deelt twee keer per week met ons haar ervaringen en die van het team. Bijna het laatste sfeerverslag. 

“De één na laatste werkdag van de archeologische werkplaats was een bijzondere. In de voorgaande dagen is namelijk steeds verder gegraven, waar meer én meer Romeins materiaal tevoorschijn kwam. Als klap op de vuurpijl liet maandag een gedeelte van de Romeinse weg zich zien. Bij de archeologische werkplaats resulteerde dit in het wassen en sorteren van ontzettend veel vondsten die iets met het Romeinse verleden van Heerlen te maken hebben. 

Er zitten soms ook vondsten tussen die níet gewassen hoeven te worden, omdat de conditie er juist door verslechtert, zoals bijvoorbeeld vondsten van metaal. Zo zat er dit keer een Romeinse munt tussen, met daarop een afbeelding van Fortuna. Wil je zelf ook zien wat er allemaal gebeurt in de archeologische werkplaats? Aanstaande donderdag (27 augustus) is de laatste dag dat je een kijkje kunt komen nemen.”