Archeologische werkplaats
6 augustus 2020 | In het veld

Dag 5 | archeologische werkplaats Heerlen

Marthe Donders begeleidt de vondstverwerking in de tijdelijke archeologische werkplaats in het Romeins Kwartier Heerlen en deelt twee keer per week met ons haar ervaringen en die van het team. Het sfeerverslag van dag vijf lees je hieronder.  

“De tijdelijke archeologische werkplaats is inmiddels al zijn derde week ingegaan. De graafwerkzaamheden aan de Dr. Poelsstraat en Putgraaf gaan gestaag verder. Ze brengen iets minder vondsten op dan we hadden gehoopt, maar dat mag de pret niet drukken. Ook vandaag gingen vrijwilligers aan de slag met het wassen, tellen, sorteren en wegen van de vondsten. De komende dagen zullen de werkzaamheden zich steeds verder voortzetten richting de Coriovallumstraat. We hopen hier de Romeinse weg aan te treffen, dus het zullen een spannende paar dagen worden met hopelijk veel vondsten die ons meer kunnen vertellen over de bewoning van Heerlen.”

Wil je zelf ook zien wat er allemaal gebeurt in de archeologische werkplaats? Je kan iedere dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje komen nemen. De Archeologiewerkplaats ligt vóór het Thermenmuseum in Heerlen-Centrum.