Archeologische werkplaats
14 augustus 2020 | In het veld

Dag 8 | Archeologische werkplaats Heerlen

Marthe Donders begeleidt de vondstverwerking in de tijdelijke archeologische werkplaats in het Romeins Kwartier Heerlen en deelt twee keer per week met ons haar ervaringen en die van het team. Lees hieronder alles over de achtste dag. 

“Donderdag 13 augustus waren er veel bezoekers die kwamen kijken hoe de werkzaamheden eraan toe gingen. De vrijwilligers hebben deze dag ontzettend veel vondsten gewassen. Als alle vondsten gewassen zijn die uit de werkzaamheden van het mijntracé komen, zijn er nog genoeg andere klussen. Zo hebben we een aantal dozen gekregen van de Vondst (centrum voor archeologie in Limburg waar ook het provinciaal depot van bodemvondsten zit), waarin nog meer dan genoeg vondsten zitten die een wasbeurt nodig hebben.

Ook kwam er een vlogger langs die onze dagelijkse bezigheden heeft vastgelegd. Hiervan kun je binnenkort het resultaat bekijken op verschillende social media kanalen, o.a. die van Gemeente Heerlen, de Vondst en het Thermenmuseum. Wil je zelf ook zien wat er allemaal gebeurt in de archeologische werkplaats? Je kan iedere dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje komen nemen.”