Scherven
21 augustus 2020 | In het veld

Dag 9 | Archeologische werkplaats Heerlen

Marthe Donders begeleidt de vondstverwerking in de tijdelijke archeologische werkplaats in het Romeins Kwartier Heerlen en deelt twee keer per week met ons haar ervaringen en die van het team. We zijn aanbeland bij dag 9. 

“Dinsdag 18 augustus werden er weer ontzettend veel vondsten gewassen. Gedeeltelijk gingen we aan de slag met vondsten uit Heerlen, maar eenmaal gewassen zijn we verder gegaan met vondsten uit Chateau Sint Gerlach. Hier zit een enorme diversiteit aan materiaal bij – van wandtegeltjes tot aardewerk, glas en botmateriaal. Er werd veel gepuzzeld met de verschillende stukken. Er zaten ook veel pijpen bij, waarvan op sommige het merkteken nog goed te lezen was. Dit soort merktekens zijn erg belangrijk, omdat je aan de hand daarvan de pijp goed kan dateren…

De graafwerkzaamheden zijn overigens vanaf nu te zien vanuit de keet en dat maakt het werk een stuk spannender. Wil je zelf ook zien wat er allemaal gebeurt in de archeologische werkplaats? Je kan iedere dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 een kijkje komen nemen.”