Op woensdagmiddag 13 april werd de Romeinse Pluktuin overspoeld met creativiteit & gezelligheid. Er werden paaseieren gemaakt, versierd, verstopt en gezocht. Een geslaagd initiatief van een bewoner van het Romeins Kwartier in samenwerking met De Vondst.

Niet alleen kinderen, maar ook ouders en opa’s & oma’s deden fanatiek mee. De belangstelling en opkomst waren boven verwachting. Er werden prachtige creaties gemaakt: van gezichtjes tot gewaagde abstracte experimenten. De concentratie, creativiteit en het plezier van het maken waren zichtbaar en voelbaar.

Wethouder Jordy Clemens van van Cultuur en Onderwijs kwam ook nog even een kijkje nemen en prees het initiatief.
“Toen ik aan een aantal kinderen vroeg of ze een leuke middag hadden gehad, klonk het, inclusief oma, in koor: ‘Jaaaaa!’ En komen jullie volgend jaar weer: ‘Jaaaaa!’.”

De Paaseieren moesten natuurlijk ook verstopt worden. Hoe goed de Paashaas de eitjes ook had verstopt, ze werden stuk voor stuk gevonden. Zelfs binnen in het gebouw van De Vondst. Daar konden kinderen en hun begeleiders ook zien hoe archeologen live bezig waren. Ook konden bezoekers deelnemen aan de zogenaamde ArcheoHotspot om zo in aanraking te komen met archeologie. Er werden materialen uit opgravingen gesorteerd en meegeholpen om scherven weer tot een pot te reconstrueren. Even letterlijk in contact met het verleden.

“Een jongetje in een tenue met dino-print en een plastiek Romeinse helm op kwam nog naar me toe om te melden dat ie, zeker weten, ‘archenicoloog’ wilde worden…” aldus Peter Soudant initiator van deze ludieke middag.

© foto’s Peter Soudant