Straatnaambordje
30 augustus 2019 | Ontwikkeling

Nu overal in het Romeins Kwartier: straatnaambordjes

U kunt nu op straatnaambordjes zien of u in het Romeins Kwartier bent. Het idee om dit via de bordjes duidelijk te maken komt van buurtbewoners zelf. In het gebied zijn belangrijke ‘hotspots’ uit de Romeinse tijd te vinden.

Heerlen was in de Romeinse tijd een nederzetting genaamd Coriovallum. Het Romeins Kwartier is het gebied met ‘hotspots’ uit die tijd. Te beginnen met het Thermenmuseum waar de resten van een badhuis uit de Oudheid te zien zijn – als enige in Nederland! Maar ook andere vondsten en sporen komen uit dit gebied, zoals de Via Belgica, een belangrijke weg uit die tijd.

U kunt nu op straatnaambordjes zien of u in het Romeins Kwartier bent. Het idee om dit via de bordjes duidelijk te maken komt van buurtbewoners zelf. In het gebied zijn belangrijke ‘hotspots’ uit de Romeinse tijd te vinden.Het Romeins Kwartier is in grote lijnen het gebied rondom het Thermenmuseum, Tempsplein, het centrum voor archeologie in Limburg De Vondst, het stadhuis, Quatro Cinema en Luciushof. De gemeente Heerlen wil samen met bewoners en externe partners de geschiedenis in dit gebied duidelijk en beleefbaar maken.