Romeins Kwartier

In opdracht van de Gemeente Heerlen, in samenwerking met IBA Parkstad en andere partners werken we eraan om het Romeinse verleden van Heerlen een nieuwe plek, midden in de stad te geven. Die plek wordt het Romeins Kwartier: daar wordt archeologie een belevenis van nu. Het doel is om het rijke Romeinse verleden terug te brengen in de openbare ruimte, in de harten van Heerlenaren en in het bewustzijn van iedere bezoeker.

Niet met oude zuilen en poorten, maar juist via moderne pleinen, straten en gebouwen kun je het Romeinse verleden beleven. Bijvoorbeeld in de musea en openbare gebouwen, die hier dicht bij elkaar liggen. De bewoners en ondernemers zijn trots op hun Romeins Kwartier. Welkom!

Romeins Kwartier HeerlenZien en doen

Voettocht door het Romeins Kwartier

Gemeente Heerlen heeft i.s.m. Visit Zuid-Limburg een handige en leuke wandelroute ontwikkeld. Met deze route loop je dwars door het Romeins Kwartier langs alle hoogtepunten: vindplaatsen, kunstwerken, belangrijke gebouwen en archeologische opgravingen. Ga op pad, treed in de voetsporen van de Romeinen en leer het Romeins Kwartier pas écht kennen. De route is rolstoel-, rollator- en kinderwagenvriendelijk. Het routeboekje is verkrijgbaar bij het Visit Zuid-Limburg Experience Center Heerlen-Parkstad, de musea en verschillende ondernemers in het Romeins Kwartier Heerlen.

Visit Zuid-Limburg Shop