Thermenmuseum Heerlen
20 juli 2020 | Nieuws

Tijdelijke archeologiewerkplaats in het Romeins Kwartier Heerlen

In de binnenstad van Heerlen wordt deze zomer een leiding aangelegd om diverse gebouwen op het Mijnwater-netwerk aan te sluiten. Dat be-tekent dus: graafwerkzaamheden, dwars door het Heerlense Romeins Kwartier. Omdat in dit gebied al vaker Romeinse resten zijn gevonden, wordt het werk uitgevoerd onder archeologische begeleiding. Want… wie weet wat we ontdekken…?!

Om iedereen dit veldwerk mee te laten beleven richten we een tijdelijke werkplaats in op de parkeerplek voor het Thermenmuseum. De keet opent haar deuren op dinsdag 21 juli en is dan zes weken lang iedere dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur open voor publiek. Kom jij een kijkje nemen?

Zelf aan de slag
De Archeo-hotspot, die normaal gesproken in museum De Vondst draait, wordt ook naar de keet verplaatst. Het is mogelijk om met de archeologen te praten, kaarten te bekijken en vooral ook om zelf aan de slag te gaan met de vondsten die we bij de graafwerkzaamheden tegen komen. Denk bijvoorbeeld aan het wassen en sorteren van gevonden resten en materia-len.

Heerlen Ondergronds
Hoe Heerlen ontstaan is ontdek je in parels als Kasteel Hoensbroek, de Schelmentoren en het Romeins Badhuis. Maar ook onder de grond zit een deel van onze geschiedenis verborgen. De mijngangen, (schuil)kelders, res-ten van de middeleeuws vestingstad en de Romeinse stad Coriovallum. Daarom is iedereen die wil meespeuren naar ondergronds Heerlen deze zomer welkom in de werkplaats bij het Thermenmuseum.

Foto: Kath’s Photography