Vanaf zaterdag 10 oktober beleef 400 jaar Romeins baden in het Thermenmuseum Heerlen. Deze nieuwe, hyperrealistische expositie brengt je 2000 jaar terug in de tijd.

Stap 2000 jaar terug in de tijd en waan je in een Romeins badhuis. Zie het met eigen ogen in een nieuwe, ultra-realistische expositie rond het thema ‘400 jaar baden’. ‘Ster van de show’ is het recentelijk volledig gerestaureerde Romeinse badhuis; het oudste gebouw van Nederland en volgens velen de Nachtwacht van de Nederlandse archeologie.

Beleef een tijdreis door het badhuis
Je wordt meegenomen in de verschillende ontwikkelfasen van het badhuis: vanaf het ontstaan tot en met alle aanpassingen door de honderden jaren heen. Waarom werd het hier gebouwd? Wat gebeurde er, hoe werd het gebruikt, wie kwamen er door de eeuwen heen en waarom? Waarom werd het op enig moment verbouwd, en hoe gebeurde dat dan?

360 graden videobeelden
Je kijkt niet alleen terug in de tijd, maar ook door de ogen van de archeoloog die op zoek is naar het antwoord op al deze vragen. Dat ‘kijken’ mag je letterlijk nemen. De expositie maakt gebruik van hyperrealistische technieken, waarbij je in een ronde ruimte staat en dankzij 360 graden videobeelden het idee hebt dat je ‘live’ in het badhuis staat.

Bovenop de opgravingen
Het badhuis is recentelijk volledig gerestaureerd. Zo is er een 96 meter lang houten looppad met glazen doorkijkjes. Je staat op ‘bijna-aanraak-afstand’ met je neus bovenop de koud- en heetwaterbaden, vloerverwarmingen, zwembad, massageruimten en winkeltjes. Daarnaast zijn de glazen puien van het museumpand verduisterd om alles maximaal tot zijn recht te laten komen. En dankzij gekleurd grind zie je de plek van de zuilengalerij, winkeltjes en de werkplek van de arts.

VANAF 10 OKTOBER! KOM KIJKEN!

Koop hier je tickets
Lees hier de blog van Heerlen Mijn Stad

Foto: Facebook Thermenmuseum Heerlen